Website van het Jaar worden

Website van het Jaar worden

Voor het jaar 2016 staan zo’n 276 websites op de genomineerdenlijst om gekozen te worden tot Website van het Jaar, de grootste online publieksprijs die voor de 16e keer dit jaar wordt toegekend aan de beste en populairste Nederlandse website. Het publiek mag een stem uitbrengen voor websites uit één van de 24 categorieën die worden beoordeeld op inhoud, navigatie, ontwerp en aanbevelingsintentie. Met meer dan een miljoen stemmen behoort de Website van het Jaar verkiezing tot de grootste publieksverkiezingen in Nederland.

Hoe word je Website van het Jaar

Om genomineerd te worden voor Website van het Jaar is het ontwerp en opzet van je website natuurlijk doorslaggevend. Duidelijkheid en helderheid over hoe te navigeren staat vaak bovenaan het verwachtingslijstje van het publiek. Daarnaast is heldere informatie over diensten en het product en overzichtelijkheid een vereiste. Daarnaast komen er ook persoonlijke voorkeuren om de hoek kijken. Het design moet het publiek aanspreken en bij het ontwerpen moet rekening gehouden worden met de doelgroep. Ook staat veiligheid van de gebruiker in een hoog vaandel als deze persoonlijke gegevens op de site moet achterlaten. Tot slot is snelheid ook een niet te onderschatten element of een website aantrekkelijk wordt gevonden.

Hoe loopt het met uw website?

In deze tijd is het belangrijk om met de tijd mee te gaan. Verouderde websites kunnen funest zijn voor de groei en bloei van uw bedrijf. Sta eens stil wat u op dit moment wilt bereiken met uw bedrijf en hoe u dat wilt vertalen in uw website. Bespreek uw wensen met een professioneel programmeur en profiteer van zijn kennis om uw bedrijf fris en opvallend op het internet te presenteren. Java wordt veel toegepast in websites, mobiele telefoons en servers. Voor een Java programmeur is het vernieuwen van een website dan ook vaak een klus op bekend terrein waarbij hij gebruik weet te maken van alle innovaties op dit gebied en uw website uit het diepste dal naar de hogere top kan brengen. Kijk hier eens als je hiermee een begin wilt maken.

post1

2 prijzen

De genomineerde websites zijn onderverdeeld in 24 categorieën, van Auto’s, Banken en Verzekeringen tot en met Vrije Tijd, Weer en Verkeer. Per categorie kun je 2 prijzen winnen. De Populairste Website is de website met de meeste stemmen en de Beste Website is de site met de hoogste scores op het gebied van inhoud, navigatie, design en aanbevelingsintentie. De website die boven deze categorieën uit het beste scoort, wordt gekozen tot De Website van het Jaar 2016.

Stemmen

In de periode van 26 september tot en met 4 november 2016 mag het publiek online aangeven en stemmen welke website zij het beste vinden. Op 1 december zal de winnaar bekend worden gemaakt.  In 2015 won de website Politie.nl de titel Website van het Jaar 2015.

Bedenkers

De verkiezing Website van het Jaar wordt georganiseerd door analytics en insights leverancier MetrixLab, in samenwerking met e-business website en magazine Emerce. Zij willen met de verkiezing wijzen op het grote belang van goede websites in het huidige digitale tijdperk.